Gjestetunet

Bjørnefjorden Gjestetun ligger på gården Hauge i Os, en halv times kjøring sør for Bergen. Vi tilbyr overnatting, møtefasiliteter og selskapslokaler til både private personer og bedrifter, individuelle reisende og grupper. Hos oss får man sove godt, jobbe godt og spise godt.

Gjestetunet har 30 rom, i tillegg til 6 møtelokaler, selskapslokaler, peisestue og restaurant. Gårdstunet består av fem hus, og fra gjestetunet er det vakker utsikt over Bjørnefjorden.

Vi ble nylig omskrevet i Scan Magazine som er å finne i lommene på British Airways, i SAS loungene, i diverse flyplasser og på båtene til Stena Lines som en av få av de beste julebordene i Norge. Vi satser lokalt og håper så mange som mulig kan tenke seg et julebord hos oss ved Bergen.

Klikk bildelinken for å se artikkelen:

Julebord Bergen, som lest i Scan Magazine

Blant Norges beste julebord som lest i Scan Magazine!

Historie

Familien Bjørke er åttende generasjon på gården Hauge. Ved innkjørselen ligger en gravhaug fra Viking-tiden. Det eldste bygget på gården, fjøset, som i dag huser noen av gjesterommene, er fra 1655. Gården var en del av Lyse Kloster etablert i 1146, et rikt og mektig kloster grunnlagt av bisp Sigurd i Bergen, med flere enn 200 gårder i sitt eie. 

Omgivelsene

Gjestetunet ligger i en stor hage et par hundre meter i bakken ovenfor den majestetiske Bjørnefjorden. Fra gjestetunet er det utsikt til Folgefonna, Rosendal og Tysnesfjellene i det fjerne. Gården ligger ti minutters gange fra sentrum i Os. Det er heller ikke langt til Lysøen, den fantastiske og eventyrlige sommervillaen til Ole Bull.

Rekreasjon

Det er flere turstier og joggeruter i nærområdet. Det går an å kombinere dette med et bad i fjorden (for de fleste av oss vil dette være avhengig av årstid… ).

Bjørnefjorden Golfklubb ligger på eiendommen og er en nihullsbane.  De topp moderne golfsimulatorenei klubbhuset er flittig brukt året rundt. Vi hjelper deg med bestilling av spilletid og utstyret du trenger.

Ønskes kulturaktiviteter ligger Ole Bulls sommervilla Lysøen i nærheten, og Os har et flunkende nytt kulturhus.

Ønsker dere å skreddersy aktiviteter lar vi oss gjerne utfordre, kanskje dere vil  ro en ekte Oselvar, kjøre med hest og slede, padle kano eller ha en mini bootcamp før middag? Som sagt, by oss gjerne på en utfordring.

Booking & Review