Oselvar

DSC_1742 B

Til både individuelle gjester og grupper kan vi anbefale besøk på Oselvarverkstaden som ligger midt i hjertet at Osøyro, kun 800 m gange fra Gjestetuner. Individuelle gjester kan komme inn helt gratis for å se på utstillingen. Grupper blir tilbudt en omvisning, hvor en engasjert medarbeider forteller om historien, tradisjonen og den moderne driften på verkstedet. Omvisningen kan foregå på norsk, engelsk og tysk.

For bestilling av gruppe-omvisning, ta kontakt med oss på epost eller telefon (+47) 56 30 40 00. Mer informasjon om prisene finner du ved å trykke her.

Om Oselvarverkstaden.

Oselvarverkstaden er ei stiftelse som Os kommune, Hordaland fylkeskommune og Os båtbyggerlag står bak. Formålet er å ta vare på håndverkskunnskapen. Oselvarverkstaden kom i drift i 1997 og tok vare på 250 år gamle dokumenter og sammenhengende båtbyggingstradisjon i Os. I og med at tradisjonen har vært ubrutt så lenge er hele den gamle kunnskapen intakt. 

Oselvarverkstaden er det første economuseum som blir åpnet i Hordaland. Economuseum Oselvarverkstaden er ikke bare det første i Hordaland. Det er også det andre i Europa. Et economuseum er rettet mot reiselivet der en levende håndverksvirksomhet blir en attraksjon som blir vist i historisk sammenheng. Her kan en se hvordan håndverket blir utført i praksis.

Kapproing med Oselvar

Vi samarbeider med Oselvarlaget som arrangerer kapproing og seiling. Du kan lese mer om disse aktivitetene her. Ta kontakt med oss for mer informasjon eller bestilling.

DSC_2003 DSC_2006 IMG_1216 Jerome 11

header

Oselvarlaget

Booking & Review