Hopp til innholdet

Bjørnefjorden Gjestetun

Landlig overnatting i hjertet av Fjord-Norge

Ser du etter et sted å i overnatte, eller ønsker du å oppleve Norge på sitt vakreste? Bjørnefjorden Gjestetun ligger landlig til i Os kommune utenfor Bergen, og den rike historien om Bjørnefjorden Gjestetun inspirerer og fascinerer tusenvis av fornøyde gjester hvert eneste år.

Gjestetunet består av ni forskjellige bygninger som ligger på det som en gang var tomten til det velkjente Lyse kloster, og flere av dem er gamle og verneverdige. Bjørnefjorden Gjestetun satser på å renovere flere av hovedbygningene i løpet av året, men satser på fortsatt drift frem til ombygging.

Bjørnefjorden Gjestetun

I hjertet av fjordlandet

Bjørnefjorden Gjestetun ligger som navnet kanskje avslører, rett ved Bjørnefjorden i Os. Os sentrum ligger bare en kilometer unna, og ønsker du å kjøre til Bergen tar ikke dette mer enn en halvtime. Alt du trenger er rett i nærheten, men det er mye du kan oppleve uten å forlate gjestetunet. Historien om Bjørnefjorden Gjestetun sitter i veggene, og du kan se på bilder, lese bøker og høre de ansatte fortelle historier fra gammelt av.

Bjørnefjorden Gjestetun

En mer miljøvennlig fremtid

Det er ikke alltid like lett å drive med profitt i denne bransjen. Etter at gjestetunet gikk konkurs for noen år siden, kom det inn nye eiere, og de satser nå på å drive et mer miljøvennlig og naturfokusert overnattingssted.

Under ombyggingen satser de på å etterisolere flere av de gamle bygningene fra innsiden, slik at de ikke trenger å bruke så mye energi på oppvarming av rommene. Dessuten satser de på å ha kortreist mat i restauranten.

Servering på Bjørnefjorden Gjestetun

Ved å satse på lokale mattradisjoner har Bjørnefjorden Gjestetun blitt kjent for mange som er mer enn normalt interessert i matlaging. De prøver hele tiden å forandre på menyen, slik at gjester som kommer tilbake alltid har noe nytt å glede seg til.

I restauranten blir det full drift frem til ombygging, og de satser på å utvide kapasiteten i fremtiden. Siden de får mange middagsgjester helt fra Bergen, kan det ofte bli litt trangt om plassen om det samtidig er fullt belegg på alle rommene på gjestetunet.

Bjørnefjorden Gjestetun et sted som gjør at du føler deg velkommen

Her på Bjørnefjorden Gjestetun ønsker de at alle skal føle seg velkomne. De ønsker å være fleksible, og gjøre sitt beste for å etterkomme ønsker fra gjestene. Er det noen spesielle krav til overnatting eller diett setter de pris på om du sier fra om dette et døgn før dere ankommer, slik at de kan gjøre nødvendige justeringer. De har selvfølgelig alt du skulle ønske fra et moderne hotell, med flatskjerm-TV og WiFi i alle rom. Om du heller ønsker å koble fra, er naturen rett rundt hjørnet, og du kan lett komme deg bort fra alt av ståk og mas fra hverdagslivet.

Så ønsker du overnatting på Bjørnefjorden Gjestetun gå inn på nettsidene deres og book en overnatting der.

Bjørnefjorden Gjestetun