Hopp til innholdet
Hjem » Bloggarkiv » Bjørnefjorden Utsikt – Boliger for fremtiden

Bjørnefjorden Utsikt – Boliger for fremtiden

  • Emil 
Bjørnefjorden utsikt

Med Bjørnefjorden Utsikt ønsker utbyggerne i ByBo å gjøre om det store området rundt tomten til Bjørnefjorden Gjestehus om til en zero village, eller en såkalt nullutslippslandsby. Målet er å skape en arkitektur som glir diskret inn i landskapet. Samtidig vil det være topp moderne boliger med lavt energibehov, som optimalt sett skal produsere sin egen energi

Bjørnefjorden Utsikt blir derfor bestående av helt nye boliger. ByBo håper å kunne tiltrekke seg unge, miljøbevisste profesjonelle som setter pris på å bo i naturskjønne omgivelser. Flere og flere sier jo at de ønsker å leve landlig til.

Nye boliger i en ny bydel

ByBo satser på å bygge 120 nye boliger. Selv om en del standardisering er nødvendig for å få ned kostnadene, har de likevel et ønske om at ingen av boligene skal være helt like. Et unikt sted fortjener unike boliger.

På denne måten er det alltid en overraskelse å dra på besøk hos naboen. De ønsker selvfølgelig å skape et varmt og gjestfritt nærmiljø. Boligene bygges med tett isolasjon, slik at man bruker mindre på oppvarming, og ivaretar gode naborelasjoner.

Boligstørrelser ved Bjørnefjorden Utsikt

Selv om ByBo satser på å bygge unike boliger, ønsker de å bygge i tre separate kategorier, med boliger for mennesker på forskjellige stadium i livet.

  • Små toromsleiligheter for unge par eller enslige
  • Fireromsleiligheter med plass til en kjernefamilie
  • Treroms med tilrettelegging for eldre og uføre

Alle er velkomne

Med Bjørnefjorden Utsikt er ønsket at alle skal føle seg velkomne. Med en fantastisk utsikt utover havet, og boliger som passer for de fleste, er det et svært attraktivt sted å bosette seg. Det ligger også tilgjengelig til.

Dessuten er det ikke så langt unna Bergen, med under en halvtimes kjøretid. Nybygging vil nok også åpne for et forbedret tilbud i kollektivtransporten, og med ekspressbuss er det ikke store forskjellen til en biltur. Os sentrum er også bare en kilometer unna, med alle funksjoner man kan forvente i en norsk by.